Nou Butlletí d’Informació, mateixa desinformació de sempre

Aquest és el text que ha aparegut en el darrer butlletí (nº 121 febrer-març 2018) que s'ha repartit en les últimes setmanes. És el segon butlletí, després que per sorpresa nostra en l'anterior número comencés, amb un nou format. Per això, des de la CUP Riudoms s'ha volgut posar de manifest la mala planificació per part de l'equip de govern en la comunicació municipal. 

 

A les vostre mans teniu el nou i flamant Butlletí d’Informació Municipal de l’Ajuntament de Riudoms, que des del passat mes de gener ha posat en funcionament el govern. Des de la CUP Riudoms hem mostrat reiteradament la nostra preocupació envers la informació i la transparència al nostre poble, fent també incís en el BIM, una de les eines del que disposa el nostre consistori per informar a tots els riudomencs.

 

Per posar un exemple, el nostre grup municipal va presentar una moció el febrer de 2016 per desenvolupar un Pla de Comunicació Local que regulés tots els canals de comunicació de l’ajuntament (digitals: web, eBando, xarxes socials i físics: BIM, pantalla de la Plaça de l’Església o postals mensuals), mitjançant un procés participatiu que recollís totes les veus del plenari i dels nostres conciutadans. Aquesta moció, va ser desestimada pel PDECat Riudoms al·legant que la comunicació municipal era responsabilitat únicament de l’equip de govern.

 

A més, en l’anterior mandat (abril de 2015), el Ple va aprovar per unanimitat desenvolupar un Consell de Redacció del Butlletí format per membres de tots els grups municipals i un director independent. Tot i així, sembla que l’Equip de Govern no ha tingut temps o ganes de posar-lo en funcionament. Així com tampoc ha volgut desenvolupar un Pla per tal de millorar la informació institucional en la seva globalitat. En canvi, sí que hi ha hagut temps per repensar el butlletí sense tenir en compte la veu de totes les forces polítiques ni de la societat riudomenca.

 

És obvi que la responsabilitat de la informació institucional ha de recaure en la regidoria d’informació, però cal que existeixin mecanismes (com els anteriorment proposats) per tal que la informació municipal no esdevingui propaganda electoral del partit de govern de torn. Per a un correcte exercici de transparència, és necessari que s’informi objectivament i imparcialment de tots els afers municipals. La informació és un dret bàsic en una societat democràtica.

El nostre grup municipal va presentar una moció el febrer de 2016 per desenvolupar un Pla de Comunicació Local que regulés tots els canals de comunicació de l’ajuntament (digitals: web, eBando, xarxes socials i físics: BIM, pantalla de la Plaça de l’Església o postals mensuals), que va ser rebutjat pel PDECat