Riudoms tindrà l'Avinguda "1 d'octubre"

La CUP Riudoms ha impulsat una moció per tal que l'Ajuntament de Riudoms retiri el nomenament de fill il·lustre al franquista Josep M Sentís Simeón i en conseqüència, que l'avinguda que porta el seu nom passi a anomenar-se Avinguda "1 d'octubre". Aquesta moció recull el testimoni d'ERC Riudoms (que ja havia demanat el canvi amb anterioritat) i la iniciativa popular del CDR Riudoms, que havia canviat simbòlicament el nom de l'avinguda. La moció ha rebut el suport de tots els grups municipals i serà presentada conjuntament pel PDECat Riudoms, ERC Riudoms i la CUP Riudoms. 

Aquest dijous 15 de març al Ple Municipal de Riudoms s'aprovarà la moció per retirar el nomenament de fill il·lustre al riudomenc Josep M Sentís Simeón, governador civil, procurador a les corts i director de presons durant el franquisme. Amb l'anul·lació d'aquest nomenament, l'avinguda que porta el seu nom passarà a dir-se avinguda de l'1 d'octubre, comemmorant la jornada històrica democràtica del referèndum del passat 1 d'octubre de 2017. 

Els acords que recull la moció són:

PRIMER.- Retirar el nomenament de Josep Maria Sentís i Simeón com a fill il·lustre de Riudoms

SEGON.- Retirar, en conseqüència, el seu retrat de la galeria de fills il·lustres de Riudoms del Saló de Plens Municipal.

TERCER.- Substituir el nom de la fins ara anomenada «Avinguda de Josep M. Sentís Simeón» per «Avinguda de l’1 d’octubre», per tal de materialitzar el suport i el record d'aquell dia històric al municipi.

QUART.- Executar els acords de la moció abans del 31 de desembre de 2018.

 Podeu llegir el contingut de tota la moció en aquesta mateixa pàgina. 

Capgirem Riudoms! 

 

Finalment, es retirarà el nomenament de fill il·lustre a Josep M Sentís, després del que el PDECat (llavors CiU) s'hi hagués mostrat contrari en d'altres ocasions.